Вятърът...Вятърът духа където си иска и чуваш шума му, но не знаеш откъде идва и накъде отива.Tака е с всеки, който се е родил от Духа. Ев.Йоан 3:8

четвъртък, 30 юни 2011 г.

НАДЕЖДА


Преди някoлко месеца, случайно попаднах на фотоалбума на един фотограф - българин живеещ отдавна в Израел. В този фотоалбум имаше снимки от Светите християнски места на Божи гроб, но една снимка особено ме впечатли - статуя на дърво с отрязани стари клони, но с много избуяли млади филизи, житни класове изникнали в корените на дървото и лоза с грозде. Много символи на едно място......  След усилено търсене на информация, не открих каквото и да е, но все пак разбрах, че тя тази статуя е символ на маслината.


В Библията маслината  символизира възраждането, връщането и възкресението. Гълъбът, обитател на Ноевия ковчег, донесъл в човката си клонче от маслиново дърво - знак за края на потопа и примирието на Господ с грешната Земя. Маслината е станала първото дърво, възкръснало отново след оттеглянето на водите. Под нейните клони в Гетсиманската градина се молел Йисус Христос, преди Юда да го предаде. Смятали я за прародител на всички дървета, необикновено издръжлива и практически неунищожима, дори ако мълния я разцепи.
Ето защо, когато прочетох за новата Игра 21 на  Arty-mark, се сетих за това непобедимо дърво, символ на Живота и за неговата вечност. Така провокацията на играта „Суша” възроди отдавна зреещата у мен идея  да направя дърво от рециклирана хартия. Реших, че маслината ще бъде контрапункът на сушата и   както каза Дони  моят „молебен за дъжд”. 
Нарекох проекта си НАДЕЖДА за бъдещето,  НАДЕЖДА че ще просветне в умовете и сърцата ни и ще започнем да се грижим и да пазим нашата красива планета, за да продължим да  усещаме дъха на плодородната земя,  да се радваме на зелените поля, да се гмуркаме в синьото море и да въздишаме по безкрая на небето. НАДЕЖДА , че ще имаме и Корен долу и Връх горе.

П.П.  Днес 01.07.2011 допълвам с този клип  Молитвата си и отправям цялата си Любов към съществото Земя, защото има нужда от Любов! И докато слушате, отдайте своята Любов към Планетата! Тя ще ни отговори със същото!
http://www.youtube.com/watch?v=1O9AF0UBHf0&feature=related3 коментара:

  1. Страхотна идея и невероятно завладяващо предисловие преди картичката. А тя се е получила много успешно! С удоволствие се присъединявам към твоята надежда, защото за мен е важно не само за мен, но и за децата ни, както и за всички бъдещи поколения! Поздравления и успех!

    ОтговорИзтриване
  2. Както винаги- много оригинална, с много замисъл и символичъм! Страхотна си, радвам се че съм върнала един приятен за теб спомен и че го сподели с нас.Очарована съм от проекта ти и изключително съм щастлива че участваш с него в играта!Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  3. Дони, Miss Emerald, благодаря ви! Радвам се, че ви е допаднал моя проект! Дони, идеята за играта беше страхотна! Miss Emerald, за мен е чест високата оценка на един талантлив човек! :)Пожелавам ви вдъхновение и усмивки! :)

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение е важно за мен и ще се радвам,ако го споделите!