Вятърът...



Вятърът духа където си иска и чуваш шума му, но не знаеш откъде идва и накъде отива.Tака е с всеки, който се е родил от Духа. Ев.Йоан 3:8

четвъртък, 25 ноември 2010 г.

Благодарността

Днес американците празнуват своя Ден на Благодарността.Всяка  година в последния четвъртък на месец ноември.
Малко история - Пилигримите са британци, които избягали от Англия в Холандия, в търсене на религиозна свобода. Но и там не я намерили и през  1620 година,102 души пристигат в Америка и едва преживяват първата си жестока зима. За няколко месеца умират над 40 души. Оцеляват с помощта на местните индианци, които ги научават да ловуват и да обработват земята. Есента ги възнаградила щедро за положения труд. Уилям Брадфорд, губернатор на колонията, свиква тържество, което трае три дни, а заслугата да се празнува този празник е на президента Джордж Вашингтон, който издава Прокламация и утвърждава този ден, народът да посвети на Бога и да благодари за неговата грижа и благодат.
Не е ли прекрасно?! Бихме могли да направим опит, всеки един от нас да си създаде свой празник на Благодарността. Забързани и унесени в ежедневието си, свикнахме по-скоро да искаме, а забравяме да Благодарим. Знаем Новозаветните думи: "Почукай и ще ти се отвори!Поискай и ще ти се даде!". Но е добре да си спомним, че всичко е от Бога и в Бога и понякога трябва да погледнем нагоре и да кажем :  "Благодаря ти Господи! За семейството, което имам, за радостите, които споделяме, за препятствията, които преодоляваме заедно! Благодаря за приятелите, които имам и подкрепата, която получавам от тях, както и за неприятелите, които срещам, и които могат да ме научат на смелост или на смирение! За даровете на трапезата ни! За децата и родителите, чрез които ни даряваш с мъдрост! За изпитанията, които поставяш на пътя ни и подкрепата, която ни изпращаш чрез Ангелите-Хранители, за да научим житейския си урок!"
Може би не получаваме това, за което се молим, но със сигурност получаваме това, от което имаме нужда!
Всеки има за какво да Благодари. Просто трябва да го прави по-често. Може да го каже на глас, може да се усамоти, може да отиде на църква, може да го напише на лист. Може даже да изпрати лично писмо или послание на някого, когото счита за много важен в живота си. Просто да се научим да казваме  често "БЛАГОДАРЯ!". Защото както казва Мечо Пух: "Колкото повече,толкова повече!"



1 коментар:

  1. Za Slavata Gospodnia da jiveem,da go slavim ot sarce i ot dusha i da mu blagodarim!Da slushame glasa mu,zashtoto kolkoto sme se otdalechili ot Nego,tolkova zlini i bolesti ni spoletiavat i otvariame vratite za vsichko koeto ne e ot Nego! Da go slavim! Neka se prisaedinim kam tezi viarvashti,koito slaviat Oteca pred stenite na Erusalim den i nosht,za da imame mir i blagodenstvie v jivota si!Za da sme pod kriloto na Vsevishnia,za da sme Negovi izbrani,a ne samo prizvani!AMIN! psalom 91

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение е важно за мен и ще се радвам,ако го споделите!