Вятърът...



Вятърът духа където си иска и чуваш шума му, но не знаеш откъде идва и накъде отива.Tака е с всеки, който се е родил от Духа. Ев.Йоан 3:8

четвъртък, 27 октомври 2011 г.

Предизвикателство за "БЛАГОТВОРЕНЕ"

Здравейте!
Днес във Фейсбук прочетох за едно събитие, което ще се състои в Пловдив. "Аз творя за теб" е благотворителна акция за събиране на ръчно изработени картички, предмети и плетива. Това е акция, в която бихме могли да се включим и ние. Призовавам ви да откликнем на тази инициатива  защото е в нашите възможности. Мисля, че има достатъчно време, за да направим картичка специално за повода или да дарим готова(и). Може би ще бъде трудно за картичкофуриите от страната, но ние от Пловдив бихме могли да се представим достойно. Мястото и часът на събитието е книжарница "Хеликон - Център", ул. "Княз Александър Батенберг"  29, на 03. Ноември 2011 (четвъртък) от 12.00ч. до 19.00ч.

Предизвиквам ви за БлагоТворене! Желая ви вдъхновение и правете Добро! А от мен - усмивки!

понеделник, 24 октомври 2011 г.

Нов дом

Здравейте!
Тези дни нямам много време и дори не успях да разгледам всички красоти които сте сътворили. Набързо ще ви покажа последната картичка, която направих. Първоначално нямах никаква идея как точно ще изглежда, защото тя беше за специален повод - наши приятели освещаваха своя нов дом. След много и най-различни идеи и опити за правене на покрива и керемидите, стигнах до този семпъл вариант с уреда за "накъдряне" на картон. С прозореца  и капаците се справих по-бързо, но перденцата неочаквано ме затрудниха и в резултат на това на места "зацапах"  с лепило :(.


Ключето и сърцето, скрити във вътрешността на картичката, носят своето послание заедно с пожеланията за любов, топлина, уют и благословеност в този дом.


Е, това е. Пожелавм ви успешна нова седмица, пълна с нови идеи и вдъхновения! Пожелавам ви любов и топлина!

неделя, 16 октомври 2011 г.

Дамата с чантичката :)

Здравейте! 
Ще ви покажа още една картичка правена за рожден ден. Съвсем различна от последната ми. В нея има всичко, което няма в "Есен"-та - печат, мастило, дизайнерска хартия, панделки, пънч-ови "изрезки". :):):) Усещането, когато правя нещо специално за рожден ден или  специален повод, или специален човек е страхотно! Няма значение колко бързо става, а има значение, че след като изтече  "безвремието", където се оказвам докато ръкотворя, се чувствам прекрасно и като видя какво съм направила се усмихвам. Усмихвам се защото там съм оставила част от себе си, споделено усещане, миг настроение, полъх на нежност, дребен каприз или лека закачка.




И с вас споделям своята усмивка и добро настоение и ви желая любов и топлина!

неделя, 9 октомври 2011 г.

Есен

Много се чудех дали да публикувам тази картичка, но после си казах : Защо не?. Тя е нещо различно от това, което правя. В нея няма печати, мастила, дизайнерски хартии, нито специални техники. Няма я дори моята любима ръчно приготвена хартия. Само картон и темперни бои. Просто ви показвам своето  цветно, есенно обагрено, жълто - кафяво, топло и слънчево настроение. И не знам дали е подходяща за играта на Дони, но ще ви поканя да дойдете с мен на разходка и ако ви хареса бихте могли да приемете и поканата на Вятъра, която той отправи към листата :

"........ Елате на ливадите с мен и  танцувайте!
  Облечете своите дрехи в червено и златно;
   дните  хладнеят, а за лятото вече е късно........"
Джордж  Купър

Не зная дали ще се разхождате или танцувате, но ви пожелавам всичко да правите с Любов!

петък, 7 октомври 2011 г.

ДВЕ

Здравейте !
Днес ще ви покажа две картички, които  си приличат - рециклирана хартия, хербарии, огради, градинка, пеперуди..... Какво да направя? Не мога да "избягам" от любимата си техника на правене на картички!  :)    Но.... все пак са различни по цвят, изпълнение и  идея, която доста се промени при реализацията. Тези картички са за рождените дни на две дами, които са много мили,  чаровни и  хора - естети. Това са две много всеотдайни жени от зодия Везни, които са любящи, нежни  и фини души.
Отправих сърдечните си пожеланията към тях в картичките, а с вас споделям своята усмивка  и добро настроение!








Радвайте се на слънцето и красотата в малките неща, споделяйте я с любимите си хора! Желая ви прекрасни почивни дни!