Вятърът...



Вятърът духа където си иска и чуваш шума му, но не знаеш откъде идва и накъде отива.Tака е с всеки, който се е родил от Духа. Ев.Йоан 3:8

събота, 29 януари 2011 г.

Съхрани......

....... багрите на цветята е моята тема и участвам с този проект в играта на Arty-mark.




Това са отново картички с хербарии и рециклирана хартия, но  намерили своето място в един малък "джамлък"  :):):)

петък, 28 януари 2011 г.

Ние не сме Съдниците

Съвсем наскоро, една реплика отправена към мен ме накара в първия момент да се почувствам неприятно, но излязох от  конфузната  ситуация с усмивка. Дори не се разсърдих и мигом си дадох сметка, че всъщност има истина в казаните думите, но човекът който ги каза се опита да ме засегне. Не успя да постигне целта си, защото в този момент той беше моето "огледало". И аз неговото.Той видя нещо, на  което реши, че ще постави оценка. А аз си мисля, че след тази случка "изкачих" едно малко стъпало - не се почувствах обидена.
Смятам себе си за толерантен човек и се стремя към лукса   да не съдя действията на другите. Не че се справям винаги, но се старая  и така  избягвам  водовъртежа на клюките, догадките, съмненията, оценките на правилността на чуждите постъпки. Та кой е този, който слага летвата и мери с нея? И може ли да я прескочи или тайничко се навежда и минава отдолу с надеждата да не бъде забелязан? Кое ни дава право да сме съдници на чуждите постъпки? Кой ни е упълномощил за това? Отговорът е нищо и никой! Това, което всеки един от нас прави, е негово. Неговите действия, мисли, стремежи, настроения са отражение, те са отношение към  заобикалящия ни свят. Те са резултат от опитност или стремеж за такава. По пътя за придобиване на тази опитност всеки от нас се спъва, пада, ожулва си колената, изгаря си ръка, счупва си крак. Т.е всеки допуска грешки, но те са неговите грешки и ако разбере къде е сгрешил, значи е научил един урок, ако ли не, то тогава пак изпада в подобна ситуация и пак и пак.... докато разбере и премине към следващия . Никой от нас  не иска  да бъде одумван, но и в повечето време не се замисля, че другите го правят често в негово отсъствие, защото смята себе си за "прав" и постъпките си за "правилни". Но пък си позволява да наднича в  "чуждата паница",  да забелязва "сламката в окото" на другия  и да се изказва компетентно, жлъчно, ехидно, морално. Нека не правим на другите това, което не искаме да правят на нас! Защото казано е : " каквото посеете, това и ще пожънете" ! Всеки ще бере плодовете на собствения си труд!  Този космичен закон е неотменим! И ако се обърнем към себе си и влезем в онази "тъмната стаичка" ще видим, че всеки  е  другият и другият е "аз". Но в същото време всеки е различен и има своя си път, който трябва да измине, да преодолее препятствия, да срещне точно определени хора, за придобива мъдрост. Затова нека се стараем да не даваме оценки на другите, защото е възможно точно постъпката, която осъждаме, да e начинът по който става " upgrade"   в този човек и така върви към съвършенството, върви към Цялото.

5. Прочее, за нищо не съдете преди време,докле не дойде Господ, Който и ще изнесе на виделина тайните на мрака и ще извади наяве намеренията на сърцето;и тогава похвалата ще бъде всекиму от Бога.   Първо послание на Апостол Павел пред Коринтяните гл.4 ; 1:21

четвъртък, 27 януари 2011 г.

И още една картичка със сърца

И още една картичка от рециклирана хартия с хербаризирано " Дамско сърце " , което баба ми галено наричаше " Коконче" . :)










Сърчице с усмивка

Днес случайно разбрах за играта на Arty-Mark  сърчице. :) Страшно ми допадна идеята и възможността да покажа нещо, което не съм правила специално за тази игра, но идеално пасва на темата.



Много обичам тази картичка, защото когато я правих , я правих с любов.




вторник, 25 януари 2011 г.

ТОЧКИ И РАЙЕТА :) :) :)

Отдавна не съм правила никаква картичка. Кажи-речи от преди Нова Година. Не че не съм имала поводи, но по-скоро ми е липсвало "предизвикателство ". :) :) :)  И ето тази " Крейзи " - идея ме накара да се усмихна и да направя тази картичка. Реших с нея да участвам в щурото предизвикателство на  " The Crazy Challenge"  и  ще я подаря на една приятелка за рождения й ден. :)



Жалко,че снимката не толкова добра, че да се видят ярките точки и пастелните райета, но....нищо. Не винаги техниката е в услуга. :)


неделя, 23 януари 2011 г.

ЖИВОТЪТ Е КРАСИВ

Животът е красив и сега го имаме! Той е мечта, нека я сбъднем! Той е шанс, който ни е даден и нека го използваме! Животът е красив, възхищавайте му се! Животът е щастие, радвайте му се! Той е предизвикателство, приемете го! Животът е отговорност, изпълнете я! Животът е обещание, спазете го! Животът е песен, изпейте я! Животът е трагедия, приемете я смело!Животът е тъга, преборете я ! Животът е приключение, преминете през него! Животът е късмет, вземете го! Животът е скъпоценен, пазете го! Стремете се към него! Животът си струва да се изживее!
Нека му се наслаждаваме!  Нека се му се радваме и го изживеем с Любов!

 http://www.facebook.com/video/video.php?v=1538397855803

Надявам се да се чувствате чудесно след като изгледахте това видео, придружено с прекрасната музика на Ения!

петък, 7 януари 2011 г.

Колкото повече,толкова повече !

Думите,макар и излишни понякога,не би трябвало да ги скъпим. Думите за обич, за подкрепа, за благодарност, за прошка. Трудно е да пребориш себе си, когато гордостта или обидата бушуват, но това не облекчава душата човешка. Даже много тежи, макар да не го осъзнаваме или пък не искаме да признаем. Но ако простим, то тогава облекчението е невероятно и душата се чувства лека и светла, огромен товар се е свлякъл от "плещите ни". Тогава сме силни, толкова силни, успели сме да надвием дори себе си!
„14. Защото, ако простите на човеците съгрешенията им, и вам ще прости Небесният ви Отец;
15. ако ли не простите на човеците съгрешенията им, и вашият Отец няма да прости съгрешенията ви”. Евангелие на Матей гл. 6 
Господ казва-Обичай ближния, както обичаш себе си! На пръв поглед трудно дело. Защото ние сме забравили, че сме Дух Божи, а телата ни са само негово обиталище. Ние сме различни и отделни по тяло, но много части от Едно Единно Вселенско Духовно Цяло. Затова е нужно да се обичаме и да се подкрепяме.
Всекиму е нужна добра дума, ведра усмивка или подадена ръка. Забравихме да се усмихваме, забравихме да вдигаме ръцете си високо за поздрав, научихме се да гледаме подозрително изпод вежди, с безразличие да подминаваме хората около нас, най-нагло да преминаваме на червено. А всъщност, това което отнемаме от другите или „запазваме” за себе си не става наше. Ние не ставаме "по-богати". Напротив, отнема се и от нас. Отнема и сменя човешкото ни лице, отнема силата ни. Не е трудно да кажем добра дума, да се усмихнем, да помогнем когато можем и да не навреждаме умишлено никому. И всъщност, като се замисли човек колко много "малки" жестове може да направи, а те да значат много и без да искаш, без да осъзнаваш дори си станал повече човек. Да спреш на пешеходната пътека, за да мине едва кретаща старица или майка с количка, да изчакаш без да нервничиш или без да ругаеш дори наум, да отвориш вратата на асансьора и да дадеш път на съседката, да не изпреварваш всички останали защото си купуваш "само" пакет цигари, да се обадиш на родителите си и да им кажеш, че ги обичаш, да прекараш няколко часа с баба си или дядо си, защото както някога са ти разказвали приказки, сега им трябва малко внимание или раздумка...... 
Понякога сме груби и недодялани, малко несръчни и плахи, но ако съберем смелост да кажем "Oбичам те!", "Благодaря !", ”Извинявай!”, "Моля!", "Простено да ти е!", то тогава  "слънцето ще изгрее". 
Ние сме вода, ние сме огън, ние сме Дух! Ние сме Любов! И ако си спомним, тогава ще даваме без да очакваме да получим, защото ще получим повече отколкото очакваме! И ще продължим да даваме и получаваме, защото сме като скачени съдове! Защото „който има, нему ще се даде и ще му се преумножи; а който няма, и това, що има, ще му се отнеме; Евангелие на Матей глава 13 
Мисълта е енергия, словото е вибрация! Изразени, те се отправят във Вселената, за да се слеят с общото и да подготвят за нас това, което мислим и говорим! Колкото по-добри мисли и думи излъчваме и отправяме, толкова по-добри неща ще ни се случват. Понякога е трудно и не става бързо, но всичко се подготвя за нас и то ще дойде навреме. Когато трябва. Не е нужно да се отчайваме, а да знаем, че всяко начало има край,че всеки край е начало, че всяко нещо ни е дадено, за да ни научи, да имаме опит, да ни доближи до мъдростта. Затова нека мислим позитивно и да раздаваме Любов!!!

„12. Прочее, всичко, което искате да правят вам човеците, същото правете и вие тям.” Евангелие на Матей глава 7 

събота, 1 януари 2011 г.

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА

ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ЩАСТЛИВА И УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!
НЕКА БЪДЕ ИЗПЪЛНЕНА С ВЯРА И ЛЮБОВ,ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!
НЕКА СВЕТЛИНАТА ОГРЯВА   СЪРЦАТА И ДУШИТЕ И БЪДЕ ПЪТЕВОДИТЕЛ НА УСТРЕМА КЪМ ДОБРОТВОРСТВО!
ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ВДЪХНОВЕНИЕ И КРАСИВИ ЕМОЦИИ!
ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ДАРОВЕТЕ,ОТ КОИТО ИМАТ НУЖДА!
ЖЕЛАЯ ВИ СМИРЕНИЕ,ТЪРПЕНИЕ,ДОБРА ДУМА,ПОДКРЕПА И РАДОСТ ОТ УСПЕХА!

БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ С МИР,ЛЮБОВ И СВЕТЛИНА!